Muut tapahtumat

Esimerkkejä HYYHYn tapahtumatoiminnasta

Emma Irene Åströmin syntymäpäivät vuosittain huhtikuussa

Järjestimme ensimmäisenä suomalaisena naisena maisteriksi vuonna 1882 vihityn Emma Åströmin (1847-1934) syntymäpäivänä 27.4.2016 keskustelutilaisuuden, jonka alkuun taustotimme Åströmin henkilöhistoriaa sekä kävimme läpi hänen historiallista merkitystään. Keskustelua käytiin muun muassa naisten asemasta, koulutuksen periytyvyydestä sekä feminismistä. Aihepiirin saaman suosion ja sen yhteiskunnallisen tärkeyden takia vastaava tilaisuus järjestettiin myös vuonna 2017. Åströmin syntymäpäivää olemme juhlistaneet eri tavoin joka vuosi.

Ekskursiot ja vierailut

Järjestämme erilaisia ekskursioita museoihin, näyttelyihin ja muihin kiinnostaviin paikkoihin tai esityksiin aina sopivan tilaisuuden tullen. Vierailujen kohteena ovat olleet muun muassa Helsingin yliopistomuseo, Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan Polyteekkarimuseo, Kansalliskirjasto, TOKYO:n historiaa käsitellyt valokuvanäyttely Otaniemessä, Hietaniemen hautausmaa kuin Lapualaisoopperan 50-vuotisjuhlaesitys.

Tutustuminen Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran tiloihin 3/2018

“Mieleni minun tekevi, aivoni ajattelevi…” Näillä sanoilla alkaa Suomen kansalliseepos Kalevala, mutta mitä muuta Suomalaisen Kirjallisuuden Seura on kuin kalevalaisia kansanrunoja? HYYHY otti tästä selvää maaliskuussa 2018. Tutustuimme Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran historiaan ja rakennukseen sekä nykypäivän toimintaan ja yhteyksiin Helsingin yliopistoon.

Kierros Vanhalla ja Uudella ylioppilastalolla UMAC-konferenssin yhteydessä, 9/2017

Järjestimme vuosittain eri puolella maailmaa järjestettävän kansainvälisen yliopistomuseoiden, -arkistojen ja -kokoelmien konferenssin oheisohjelmana opastetun kierroksen juuri remontoidussa Uuden ylioppilastalon A-rapussa ja Vanhalla ylioppilastalolla. Kierroksen painopiste oli opiskelijoiden historiassa sekä rakennus- ja taidehistoriassa. Kierroksella oli osallistujina museoalan ammattilaisia eri puolelta maailmaa aina Australiasta asti. Lisätietoja kierroksesta ja konferenssista on osoitteesta http://umac2017.helsinki.fi/.

Opiskelijalauluilta, 2/2017

Järjestimme yhdessä Helsingin yliopistomuseon kanssa Tähtitorninmäen observatoriolla opiskelijalauluillan, jossa laulamisen lisäksi käytiin läpi eri opiskelijalaulujen taustoja. Tilaisuudessa museo keräsi myös muistitietoa käyttöönsä ja sen erikoisvieraana oli tuhansien laulukirjojen kokoelman omistava taiteilija Tintti Karppinen.

Osakuntatalokierros, 9/2016

Järjestimme kaikille avoimen osakuntatalokierroksen Helsingissä. Kierroksella tutustuttiin taidehistorioitsija FM Hanna Hannuksen johdolla seuraaviin rakennuksiin ja kuultiin niiden sekä niihin liittyvien osakuntien historiasta: Uusi ja Vanha ylioppilastalo, Nylands nation, Hämäläisten talo, Satakuntatalo, Casa Academica ja Ostrobotnia. Kierros oli suomen- ja ruotsinkielinen.