Muut tapahtumat

Kevätkokous 26.2.2018

Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan historian ystävät ry:n (HYYHY) sääntömääräinen kevätkokous pidetään ma 26.2. klo 18.00 yhdistyksen tilassa Wivissä, Uuden ylioppilastalon B-rapun 4. kerroksessa.

Kokouksessa käsiteltävät sääntömääräiset asiat:

1. Kokouksen avaus
2. Valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja tarvittaessa kaksi ääntenlaskijaa
3. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
4. Hyväksytään kokouksen työjärjestys
5. Esitetään tilinpäätös, vuosikertomus ja toiminnantarkastajien lausunto
6. Päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille
7. Vahvistetaan toimintasuunnitelma, tulo- ja menoarvio sekä liittymis- ja jäsenmaksujen suuruus kuluvalle kalenterivuodelle
8. Käsitellään muut kokouskutsussa mainitut asiat
9.Kokouksen päättäminen

Yhdistyksen kokouksissa on jokaisella varsinaisella jäsenellä yksi ääni. Muilla jäsenryhmillä ei ole äänioikeutta. Kaikilla jäsenryhmillä on kokouksissa läsnäolo- ja puheoikeus.

Kokousmateriaali toimitetaan jäsenistölle ennen kokousta.

Kulttuuritapahtumat

Tutustuminen Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran tiloihin 15.3.2018

“Mieleni minun tekevi, aivoni ajattelevi…” Näillä sanoilla alkaa Suomen kansalliseepos Kalevala, mutta mitä muuta Suomalaisen Kirjallisuuden Seura on kuin kalevalaisia kansanrunoja? HYYHY lähtee ottamaan tästä selvän torstaina 15. maaliskuuta klo 18.00. Tutustumme Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran historiaan ja rakennukseen sekä nykypäivän toimintaan ja yhteyksiin Helsingin yliopistoon. Tapaamme tasan kuudelta SKS:n päärakennuksen ala-aulassa (Hallituskatu 1). Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Emma Irene Åströmin syntymäpäivät, vuosittain huhtikuussa 2016-

Järjestimme ensimmäisenä suomalaisena naisena maisteriksi vuonna 1882 vihityn Emma Åströmin (1847-1934) syntymäpäivänä 27.4.2016 keskustelutilaisuuden, jonka alkuun taustotimme Åströmin henkilöhistoriaa sekä kävimme läpi hänen historiallista merkitystään. Keskustelua käytiin muun muassa naisten asemasta, koulutuksen periytyvyydestä sekä feminismistä. Aihepiirin saaman suosion ja sen yhteiskunnallisen tärkeyden takia vastaava tilaisuus järjestettiin myös vuonna 2017. Syntymäpäivistä on muodostumassa perinne, joten Åströmin syntymäpäivää juhlistetaan jälleen 27. huhtikuuta 2018!

 

Menneet tapahtumat

Kierros Vanhalla ja Uudella ylioppilastalolla UMAC-konferenssin yhteydessä, 9/2017

Järjestimme vuosittain eri puolella maailmaa järjestettävän kansainvälisen yliopistomuseoiden, -arkistojen ja -kokoelmien konferenssin oheisohjelmana opastetun kierroksen juuri remontoidussa Uuden ylioppilastalon A-rapussa ja Vanhalla ylioppilastalolla. Kierroksen painopiste oli opiskelijoiden historiassa sekä rakennus- ja taidehistoriassa. Kierroksella oli osallistujina museoalan ammattilaisia eri puolelta maailmaa aina Australiasta asti. Lisätietoja kierroksesta ja konferenssista on osoitteesta http://umac2017.helsinki.fi/.

Opiskelijalauluilta, 2/2017

Järjestimme yhdessä Helsingin yliopistomuseon kanssa Tähtitorninmäen observatoriolla opiskelijalauluillan, jossa laulamisen lisäksi käytiin läpi eri opiskelijalaulujen taustoja. Tilaisuudessa museo keräsi myös muistitietoa käyttöönsä ja sen erikoisvieraana oli tuhansien laulukirjojen kokoelman omistava taiteilija Tintti Karppinen.

Osakuntatalokierros, 9/2016

Järjestimme kaikille avoimen osakuntatalokierroksen Helsingissä. Kierroksella tutustuttiin taidehistorioitsija FM Hanna Hannuksen johdolla seuraaviin rakennuksiin ja kuultiin niiden sekä niihin liittyvien osakuntien historiasta: Uusi ja Vanha ylioppilastalo, Nylands nation, Hämäläisten talo, Satakuntatalo, Casa Academica ja Ostrobotnia. Kierros oli suomen- ja ruotsinkielinen.

Ekskursiot ja vierailut

Järjestämme erilaisia ekskursioita museoihin, näyttelyihin ja muihin kiinnostaviin paikkoihin tai esityksiin aina sopivan tilaisuuden tullen. Vierailujen kohteena ovat olleet muun muassa Helsingin yliopistomuseo, Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan Polyteekkarimuseo, Kansalliskirjasto, TOKYO:n historiaa käsitellyt valokuvanäyttely Otaniemessä, Hietaniemen hautausmaa kuin Lapualaisoopperan 50-vuotisjuhlaesitys.

Muu tapahtumatoiminta

Virstanpylväitä kuten vuosikirjan valmistumista ja seminaarin onnistumista juhlistamme aina pienillä juhlallisuuksilla joko kerhohuoneellamme tai ravintolassa. Osallistumme myös mielellämme suuriin poikkitieteellisiin opiskelijatapahtumiin kuten avajaiskarnevaaleihin tai suursitseille.