HYYHY vuonna 2021

Helsingin yliopiston ja ylioppilaskunnan historian ystävät, tuttavallisemmin HYYHY, aloittaa 7:nnen toimintavuotensa. Vuoden löyhä kattoteema on opiskelijan muistin paikat: opiskelijoiden muistot sekä yhteisön jäsenten muistamisen ja kunnioittamisen tavat liittyvät fyysisiin sijainteihin, rakennuksiin, patsaisiin ja muihin muistomerkkeihin. Vappuna tapahtuva patsaiden lakitus- ja koristeluperinne, vakiintuneet vappupiknikkien ja fuksisuunnistusten paikat puistoissa ovat usein tunnettuja esimerkkejä ilmiöstä. Teemaa käsitellään vuoden aikana blogissa, Lyyrassa ja marraskuussa pidettävässä seminaarissa.

Vuonna 2021 koronaepidemia ei tule enää kenellekään yllätyksenä. Viime vuodesta jatkuneet poikkausolot ovat nyt jopa lähes normaalitila, johon HYYHY:ssä varauduttiin jo toimintasuunnitelman tasolla. Kaikki HYYHY:n vuoden tapahtumat varaudutaan järjestämään etätapahtumina. Etätapahtuma ei HYYHY:ssä ole mikään ongelma, melkein päinvastoin! Etätapahtumat voivat olla fyysisiä tapahtumia saavutettavampia ja mahdollistaa aikaisempaa laajemman jäsenistön osallistumisen, kun tapahtumaan ja keskusteluun voi osallistua kotisohvaltaan. Kaikki toki kaipaamme aikaa jolloin voimme nähdä taas kasvokkain ja keskustella ilman viivettä, mutta sitä odotellessa kanavoimme luovuutemme mahdollisimman osallistavien ja ennen kaikkea mielenkiintoisten ja hauskojen tapahtumien järjestämiseen.

Katsaus tulevaan toimintaan

Jotkut asiat eivät kuitenkaan muutu: HYYHY:n perinteiset tapahtumat järjestetään tänäkin vuonna. Emma Irene Åströmin syntymäpäivää juhlistetaan 27.4., vuosikirja Lyyra julkaistaan jälleen kerran ja vuosikirjan julkaisun aikaan järjestetään vuotuinen seminaari. Lisäksi järjestetään tapahtumia sitä mukaa kun toteuttamiskelpoisia ideoita syntyy: esimerkiksi nyt on suunnitteilla HYYHY:n oma vappuetkoilu. Mantan lakitus järjestettäneen tänäkin vuonna sellaisessa muodossa, että sitä ei ole mahdollista seurata paikan päältä Espalta. HYYHY järjestää avoimen lakituksen etkotapahtuman, jossa osallistujilla on mahdollisuus jakaa omat muistonsa Mantan lakituksista – osallistujana, sivustakatselijana, lakituksen järjestäjänä, fuksina, alumnina tai vaikka itse Mantan lakittajana. HYYHY:n tulevista tapahtumista tiedotetaan jäsenistön sähköpostilistalla, HYYHY:n FB-sivulla ja myös tässä blogissa.

Ja kuten aina: jos sinulla on idea tapahtumasta jonka HYYHY voisi järjestää, ota yhteyttä! HYYHY:n tarkoitus on paitsi tutkia ylioppilaskunnan ja yliopiston historiaa, kulttuuria ja perinteitä, myös järjestää jotain hauskaa ajanvietettä jäsenistönsä elämään.

Muistorikasta kevättä toivottaen

HYYHY:n hallitus 2021

Antti Pollari, puheenjohtaja
Emi Maeda
Santeri Velin
Niko Lempa
Ahto Harmo
Niko Tuominen
Antti Björklund

Opiskelijat jonottavat yliopistolla vuonna 1947

Opiskelijat jonottavat Helsingin yliopistolla. FInlandia-kuva /Helsingin kaupunginmuseo

P.S. Haluatko kirjoittaa HYYHY:n blogiin? HYYHY:n blogissa julkaistaan kevyellä otteella kaikenlaisia kirjoituksia yliopiston ja ylioppilaskunnan historiasta, kulttuurista ja perinteistä. Ota yhteyttä: viestinta@hyyhy.fi