Vuosikirja

HYYHY:n vuosikirja Lyyra on vuosittain julkaistava teos, joka sisältää lyhyitä artikkeleita ylioppilaskunnan, yliopiston ja opiskelijoiden historiaan sekä ajankuvaa samoista teemoista. Jäsenmaksun maksaneet HYYHYn jäsenet saavat painetun kirjan jäsenetuna. Kirjasta julkaistaan myös verkkoversio. Vuosikirjassa julkaistavat tekstit käsitellään toimituksen sisäisesti. Artikkeleita/katsauksia/juttuideoita voi tarjota ottamalla yhteyttä päätoimittajaan. Ole päätoimittajaan myös lyhyempien tekstien kirjoittamisesta HYYHY:n blogiin.

Toimituskunta 2019

Ahto Harmo, päätoimittaja (ahto[piste]harmo[at]gmail[piste].com)
Miran Hamidulla, toimitussihteeri
Juho Kajava, taitto

Blogikirjoitukset

Ahto Harmo

Lyyra 2018

Toimituskunta 2018

Ville Eerola, päätoimittaja
Juho Kajava, taitto

Lyyra 2017

Toimituskunta

Antti Björklund, päätoimittaja
Juho Kajava, taitto

Blogikirjoitukset

Ahto Harmo

Lyyra 2016

Vuoden 2016 Lyyrassa ylioppilashistoriaa luodataan läheltä ja kaukaa. Lyyrassa on artikkeli HY:n osakuntien suhteista Viroon Suomen itsenäisyyden aikana, esseet keskiaikaisista ylioppilaskunnista, väittelyn historiasta ja viime aikojen yliopistoleikkauksista sekä katsauksia yhdistyksen toimintaan. Toimituskunta kokousti säännöllisesti kevään ja kesän aikana tekstien hiomisen ja ideoinnin merkeissä.

Toimituskunta

Ville Eerola, päätoimittaja
Juho Kajava, taitto
Ahto Harmo
Mari Lehtoruusu, kuvitus
Sanna Supponen
Esa Tiusanen

Lyyra 2015

Ladattava versio Verkkojulkaisu (Issuu)

Vuosikirjan, Lyyra, perustana ovat yliopistoa, ylioppilaskuntaa ja opiskelijaelämää koskevat artikkelit, jonka lisäksi se tallentaa myös nykypäivän opiskelijaelämän ilmiöitä. Ensimmäinen osa sisältää kolme artikkelia, Suorituspisteen synty Suomessa, Ylioppilaan laulu ja Ylioppilaslakki 150-vuotta sekä katsauksia HYYHYn ensimmäisen vuoden toimintaan.

Ensimmäinen kirja ilmestyi joulukuussa ja PDF-versiona helmikuussa 2016. Kirjasta otettiin 80 painos, jota jaettiin jäsenten lisäksi yhteistyökumppaneille ja lukukappaleet sopiviksi katsottuihin opiskelija-tiloihin. Vuoden 2015 päätteeksi (29.12.) juhlistettiin Lyyran julkistamista ravintola Kaislassa.

Kirjan toimituskunta kokoontui kaksi kertaa suunnittelemaan kirjan sisältöä ja piti sen lisäksi yhteyttä facebook-ryhmän välityksellä. Päätoimittajan toimituksellisen työn lisäksi, toimituskunnan jäsenillä oli mahdollisuus kommentoida toistensa tekstejä.

Toimituskunta

Sanna Supponen, päätoimittaja
Juho Kajava, taitto
Ville Eerola
Ahto Harmo
Juha Hurme
Antti Kähkönen